Michelin Guide Hungary 2023  – Hatalmas elismerést kapott a Bobajka 

Michelin Guide Hungary 2023  - Hatalmas elismerést kapott a Bobajka 

Michelin-ajánlást kapott az Andrássy Kúria & SPA Bobajka étterme a Michelin étteremkalauz inspektoraitól a 2023-as Michelin Guide Hungary-ben.

Eljött a várva várt nap, szeptember 14-én frissült a Michelin Guide Hungary, az a kalauz, amely 1992 óta van jelen Budapesten, 2022 óta pedig válogatását a fővároson túlra is kiterjesztette. Idén a BDPST Group három éttermét is elismerték: Michelin-ajánlást kapott a belváros szívében, az ötcsillagos Verno House éttermeként és önálló egységként is működő Flava Kitchen&More, valamint a tarcali Andrássy Kúria & SPA Bobajka étterem és a Botaniq Turai Kastély Clarisse étterem. Közülük a Clarisse már tavaly is az ajánlott éttermek között volt.

A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői minden évben egységes kritériumok alapján végzik, ezek a kritériumok pedig minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntést hozzanak a magas minőségű lehetőségek legjobbjainak kiválasztásához. 

Az elismerés a világon mindenütt azt mutatja, hogy a választott éttermek kiemelkedő, magas minőségű gasztronómiai élményt nyújtanak vendégeik számára – ezért nagy megtiszteltetés és öröm a Bobajka és az egész cégcsoport részére, hogy a tarcali étterem is a gasztronómiai világtérképre került.

A Bobajka jellegzetes fogásai a helyi alapanyagok különleges módon való felhasználásával készülnek, így teremtenek jellegzetesen helyi és ismerős, mégis újdonságot nyújtó gasztronómiai élményt. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak, az éttermet Tajtyi Zsolt vezeti.